Παραμένει ως έχει ο σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών για τα τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας


Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας. Την Δευτέρα 29.3.21 ο Πρύτανης συμμετείχε  σε τηλεδιάσκεψη στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με θέμα:

 «Η επόμενη ημέρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας». 

Επί του συγκεκριμένου θέματος ο Πρύτανης τοποθετήθηκε για το ποιο είναι το δέον γενέσθαι για την περαιτέρω ανάπτυξη, βιωσιμότητα  και διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε τη συλλογιστική επί του θέματος σύμφωνα με την οποία καταρτίστηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και ψήφισε η Σύγκλητος με ισχυρή πλειοψηφία. Ειδικότερα μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο στόχος είναι ένα βιώσιμο και διεθνώς αναγνωρίσιμο Πανεπιστήμιο Πατρών και αυτό χρειάζεται ισχυρά Τμήματα με επάρκεια σε διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. 

Σχολές συγκεντρωμένες στην ίδια πόλη ή νομό και όραμα για προσεκτική επέκταση σε νέα γνωστικά αντικείμενα, ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και σημαντική ανανέωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού εξοπλισμού».

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.