ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2021, που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 21 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας συμμετέχει με τέσσερις (4) εκδηλώσεις:

Πιο συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν:

Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 Μουσική εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αμφιλοχίας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ, στην Αρχαία Λιμναία και ώρα 9:00 μ.μ. . Αφορά σε αφιέρωμα στα κλέφτικα τραγούδια της περιοχής μέσα από ζωντανή μουσική και ομιλία. Συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας με καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Τσόγκα, αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Επίσης σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εθελοντισμός, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Ιστορία – Δρούμε (ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ) έχει πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο, με τίτλο ΑΧΕΛΩΟΣ 2021 και αφορά σε διαδικτυακή δράση με μαγνητοσκοπημένο βίντεο των εθελοντών μουσικών «ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» στην Παραποτάμια Πύλη του Αχελώου στην Αρχαία Στράτο, που εκτελούν δύο μουσικά κομμάτια εμπνευσμένα από την μουσική παράδοση της περιοχής. Συντελεστές: Βενιαμίν Γερνάς, κρουστά –ερμηνεία, Κλεοπάτρα Στούμπου, κιθάρα – ερμηνεία, Ζαχαράκης Παναγιώτης, φλάουτο- φλογέρα, Αθανάσιος Αρτινός, φωτογράφος και Ανδρέας Κουτσοθανάσης, δημιουργός βίντεο-ηχοληψία. Το βίντεο θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, καθώς και στην σελίδα της ΕΦΑΑΙΤ στο Facebook και την ιστοσελίδα της.

Σε συνεργασία με τον συνθέτη Αφής Ολυμπιακής Φλόγας και μουσικό, Γιάννη Ψειμάδα, έχουν κινηματογραφηθεί δύο βίντεο υπό των ήχων αρχαίας λύρας, φλάουτου και κιθάρας, το ένα στον αρχαιολογικό χώρο Βλοχού, ενώ το δεύτερο στους Οινιάδες, Καλυδώνα και Πλευρώνα, με φόντο την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Οι βιντεοπροβολές, Παραγωγής ©Υπουργείο Πολιτισμού- Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, θα αναρτηθούν στο #Facebook και την ιστοσελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος την Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Επισκεφθείτε τους επίσημους συνδέσμους της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής για περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώσεις.

https://www.facebook.com/EuropeanMusicDay.Gr

Μπορείτε να επισκεφθείτε τους κάτωθι συνδέσμους για τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών.

https://www.facebook.com/EuropeanMusicDay.Gr/videos/4011495848925657

https://www.youtube.com/channel/UCivrrs461OR8YNh-3Nf67ug/videos


Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ Ολυμπία Βικάτου

Αρχαιολόγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια