ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Ε.Κ.Α :Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο παιδείας για το θέμα των σχολικών καθαριστριών

Καθαρίστριες σχολείων :Χωρίς τίτλο σπουδών ΥΕ οι προσλήψεις προσωπικού |  Νέα από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία-AgrinioLike 

Το Ε.Κ.Α και το Σωματείο Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων πραγματοποίησαν  συνάντηση με τον αντιδήμαρχο παιδείας  κ. Ζαρκαβέλη Χ. τη Δευτέρα 23/8/2021  για θέματα που αφορούν τις καθαρίστριες σχολικών κτιρίων  και την καθαριότητα  των σχολικών μονάδων  εν μέσω πανδημίας.

Στη συνάντηση  τέθηκε ζήτημα  να μην υλοποιηθεί  η εγκύκλιος του υπουργείου που ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο  την εργασία , αυξάνει το ποσοστό της  μερικής απασχόλησης  προσθέτοντας τη δυνατότητα  2ωρης  εργασίας  πέρα από την 3ωρη εργασία που ίσχυε  μέχρι πέρυσι  για το 40% των σχολικών μονάδων . Άμεσο αποτέλεσμα  , πέρα των άλλων, είναι η μείωση του εργατικού μισθού.

Τέθηκε επίσης το πάγιο αίτημα για πλήρες ωράριο όλων  των καθαριστριών , για προσλήψεις καθαριστριών  για να καλύπτουν επαρκώς  όλες τις σχολικές μονάδες, να σταματήσει η ομηρία , άμεση μονιμοποίηση  όλων των καθαριστριών  μιας και  καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες με  πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο κ. Ζαρκαβέλης στα αιτήματα απάντηση ότι ο δήμος δε θα προχωρήσει σε μείωση ωραρίου  και θα ισχύσει το περσυνό καθεστώς  και τα έξοδα θα καλυφτούν από το δήμο  . Θα πραγματοποιηθούν  4 προσλήψεις  μερικής απασχόλησης  και το δυναμικό θα είναι 54  πλήρους  ωραρίου  και 61 μερικής απασχόλησης , σύνολο 115.

Για τα υπόλοιπα αιτήματα  απάντησε ότι ο δήμος  δεν μπορεί  να τα λύσει  γιατί άπτονται  της κεντρικής εξουσίας . Το Ε.Κ.Α.  και το σωματείο καλούν  όλους τους εργαζόμενους στο δήμο  μαζί με τους καθηγητές , δασκάλους , τους γονείς  να δυναμώσουν  τον αγώνα  τους για πλήρη , σταθερή δουλειά . Είναι  ο μόνος δρόμος  που μπορεί  να σπάσει τις αλυσίδες  της ομηρείας  που ζουν  κάθε χρόνο  οι εργαζόμενοι στις σχολική καθαριότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει  την απαράδεκτη τροπολογία  και να δώσει  κονδύλια  στους δήμους  για την υλοποίηση  των αιτημάτων των εργαζομένων  για ασφαλή και καθαρά σχολεία.

Να παρθούν μέτρα  με ευθύνη τους κράτους  για την  έναρξη της σχολικής χρονιάς  με ασφάλεια   με μέτρα προστασίας  για όλους – μαθητές , εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους –     δυο  test την εβδομάδα  για όλους  με έξοδα  καλυμμένα από το κράτος . Να μη γίνει  ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρόσχημα για αναστολή  εργασίας και απολύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια