ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Εργατικό ατύχημα με εποχικό υπάλληλο στο Δήμο Αγρινίου,καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

 

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα πολλά, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όλη τη χώρα. Τελευταίο θύμα, νέος εργάτης που εργαζόταν με δίμηνη σύμβαση στον τομέα πρασίνου του δήμου Αγρινίου, που έπεσε από σκάλα ενώ εκτελούσε εργασίες κοπής δέντρου.

Τα εργατικά ατυχήματα-εγκλήματα, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι θανατηφόρα, σε όλους τους κλάδους, είναι απόρροια της ανυπαρξίας μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί αυτά έχουν κόστος για την εργοδοσία. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, το σώμα επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ), υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η ασυδοσία της εργοδοσίας, φέρνουν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Στις υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου, αρκετές είναι οι καταγγελίες κατά καιρούς από συναδέλφους -μόνιμους και σε προγράμματα- ότι δεν τους δίνονται καν τα προβλεπόμενα είδη προστασίας, στον χρόνο που πρέπει. Δεν υπάρχουν ή δεν παίρνουν ουσιαστικά τον ρόλο τους, οι τεχνικοί σύμβουλοι ασφαλείας.

Η πολιτεία, αρκεί να πάρει μέτρα θωράκισης των ελεγκτικών υπηρεσιών για ουσιαστικούς κι εντατικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς, με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε για τα εργασιακά να λύνει τα χέρια των εργοδοτών για εντατικοποίηση της εργασίας (μέχρι και δεκάωρη εργασία) και μάλιστα ουσιαστικά απλήρωτη, η υπερωρία.

Καλούμε τον φορέα που εργαζόταν ο συνάδελφος να σταθεί στο πλευρό του και να του παρέχει την οικονομική στήριξη που θα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Καλούμε τον δήμο Αγρινίου να παρέμβει για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες του.

Καλούμε την πολιτεία να στελεχώσει το ΣΕΠΕ για να γίνονται εντατικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Το ΔΣ του εργατικού κέντρου Αγρινίου, εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Το Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια