ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ιατρικός Σύλλογος Αιτ/νίας: «Να ανακαλέσει άμεσα η διευθύντρια του ΚΥ Ναυπάκτου τις μηνύσεις»


Σε αναβρασμό βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου καθώς η διευθύντριά του έχει στραφεί νομικά με μηνύσεις εναντίον υφισταμένων της ιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προκύπτει από το έγγραφο του ιατρικού συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας η διευθύντρια ανέθεσε καθήκοντα υποδοχής για τα εμβόλια της Pfizer σε δυο ιατρούς περιφερειακών ιατρείων ενώ αυτοί βρίσκονταν σε κανονική άδεια, ενώ αρνήθηκε παντελώς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση, διευκρίνηση ή συνεργασία μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου είχε βρεθεί στο παρελθόν στο κέντρο της επικαιρότητας όταν μετά από διακοπή ρεύματος είχαν αχρηστευτεί άγνωστος αριθμός εμβολίων, σε μια υπόθεση που είναι άγνωστη η έκβαση τυχόν διερεύνησης ευθυνών.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Να ανακαλέσει άμεσα η διευθύντρια του ΚΥ τις μηνύσεις.

Λάβρος κατά της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου ήταν με έγγραφό του ο Ιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έδωσε βροντερό παρών στη διαμάχη που έχει ξεκινήσει η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας εναντίον των ιατρών. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει αήθη και αντιδεοντολογική τη συμπεριφορά της διευθύντριας να ορίσει υπηρεσιακά καθήκοντα σε ιατρούς ενώ βρίσκονται σε κανονική άδεια, αήθες εως και παρανοϊκό το έγγραφό της 3-8-21 να ακυρώνει αναδρομικά από 30/7/21 τις κανονικές τους άδειες με αποκλειστικό σκοπό να τους ενοχοποιήσει ότι δήθεν διαπράττουν πειθαρχικά αδικήματα, ανεπίτρεπτο το να μην τύχει απάντησης email με το οποίο οι ιατροί ρωτούσαν λεπτομέρειες και οδηγίες σχετικά με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και αποδοκιμάζει με έμφαση την κατάθεση μήνυσης εις βάρος των ιατρών υπό το πρίσμα της παντελούς άρνησης της διευθύντριας να παράσχει στους ιατρούς οποιαδήποτε εξήγηση ή συνεργασία. Τέλος καλεί την διευθύντρια να ανακαλέσει άμεσα τις μηνύσεις και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ Καρβέλη να παρέμβει ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων του Κέντρου Υγείας:

Εν τω μεταξύ σε στάση εργασίας προέβη την Τρίτη 10/8/21 το προσωπικό του ΚΥ διαμαρτυρόμενο καθώς “μετά από εξώδικα σε συνδικαλιστές, μήνυση σε επικουρικό υπάλληλο καθαριότητας και μηνύσεις εις βάρος ιατρών” έχει απωλεσθεί η εργασιακή ειρήνη.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: επικίνδυνη να παραμένει στη θέση της η διευθύντρια



Επίθεση εναντίον της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός, ο οποίος παραβρέθηκε στη στάση εργασίας. Ανέφερε ότι η διευθύντρια χρησιμοποιεί ακόμη και τα εμβόλια για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, υπενθύμισε ότι η διευθύντρια φέρει ευθύνη για την προ καιρού αχρήστευση παρτίδας εμβολίων στην υπηρεσία και την χαρακτήρισε επικινδυνη να παραμένει στη θέση της. Τέλος έκανε έκκληση στην προϊσταμένη αρχή να δώσει λύση, προειδοποιώντας για ενδεχόμενες επιπτώσεις στις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσιες.

https://www.youtube.com/watch?v=cHL2iV9Va7Y&t=4s

Κώστας Πετρόπουλος ΑΔΕΔΥ: Με μηνύσεις δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα


Στην κινητοποίηση συμμετείχε κ ο κ. Κώστας Πετρόπουλος Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος δήλωσε ότι είναι γνωστά από καιρού συγκεκριμένα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας, βρίσκεται στη Ναύπακτο για να στηρίξει τους μηνυόμενους ιατρούς και έκανε έκκληση για διάλογο. Σε διαφορετική περίπτωση ανέφερε, θα ζητήσουν από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, να παρθούν δραστικά μέτρα μιλώντας ακόμη και για αντικατάσταση της διευθύντριας αν χρειαστεί προκειμένου να επέλθει ομαλοποίηση της κατάστασης
https://www.youtube.com/watch?v=byKrEDlGgxI&t=57s





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια