ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κοινοτική Σύμβουλος κατά προέδρου Δ.Σ Θέρμου για μια ανάρτηση και μια διαγραφή στο facebook

φωτο τυχαία από το Fb 

Δεν θέλει την κριτική ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θέρμου και καταφεύγει σε διαγραφές

 Σε ανάρτησή του στο facebook στις 26 Ιουλίου 2021 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμου κ. Ν. Κωστακόπουλος δημοσίευσε φωτογραφία με την παραλία Άμμος του Πετροχωρίου και εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την Τριχωνίδα λίμνη και την εν λόγω παραλία, η οποία θεωρείτε απ΄ όλους ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς, για την ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Σε μικρή απόσταση από την παραλία Άμμος, στην άκρη της λίμνης, βρίσκεται το ιστορικό Μοναστήρι του Φωτμού, ένα απ΄ τα σημαντικότερα Βυζαντινά Μνημεία της περιοχής. Ακριβώς κάτω από το Μοναστήρι κάποιος ασυνείδητος, εδώ κι αρκετούς μήνες, απέθεσε ένα φορτηγό σκουπίδια (στρώματα, κρεβάτι, γαλότσες, δίχτυα, παραθυρόφυλλα, κορνίζες, κ.α.), τα οποία δημιουργούν εστία μόλυνσης, κι αποτελούν ντροπή και προσβολή της αισθητικής, της φύσης και του περιβάλλοντος, κι αποτελούν απειλή για το οικοσύστημα της Τριχωνίδας, κι όλα αυτά δίπλα από ένα Βυζαντινό Μνημείο.

Έχουν ήδη υποβληθεί στον Δήμο για το θέμα αυτό παράπονα από Πετροχωρίτες, αλλά δεν γνωρίζουμε αν τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί, αφού κανένας από τον Δήμο Θέρμου δεν ενημέρωσε ποτέ το Κοινοτικό Συμβούλιο Πετροχωρίου.

Μέ βάση όλα αυτά, στην ανάρτηση του κ. Κωστακόπουλου έκανα την ερώτηση: «Ξέρετε κύριε Κωστακόπουλε αν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια κάτω από το Μοναστήρι;». Γιατί καλόν είναι να προβάλλουμε την περιοχή μας, αλλά πρέπει και να την διατηρούμε καθαρή.

Ο κ. Κωστακόπουλος αντί να ερευνήσει, ως όφειλε το θέμα και να δώσει ευθεία απαντήση ΝΑΙ ή ΟΧΙ, δυσανασχέτησε με την ερώτηση, την ερμήνευσε αυθαίρετα, της έδωσε τις προεκτάσεις που έκρινε προσφορότερες για εκείνον, κι επεκτάθηκε διακρίνοντας στην ερώτηση.... πολιτική σκοπιμότητα.  Ταυτόχρονα έσπευσε να στιγματήσει συγκεκριμμένη ομάδα Πετροχωριτών,  γράφοντας πως την ερώτηση θα έπρεπε να την απευθύνω σ΄ αυτούς : «προφανώς στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού σας, φαντάζομαι, που μετά τη θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε εκεί θα έπρεπε να έχει λάβει αντίστοιχη μέριμνα». 

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη διαχείριση του ερωτήματός μου.

Χωρίς να ερευνήσει το θέμα, φόρτωσε με πολιτική σκοπιμότητα έναν Κοινοτικό Σύμβουλο και με ευθύνες ρύπανσης του περιβάλλοντος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για τα σκουπίδια που κάποιο φορτηγό άδειασε κάτω από το Μοναστήρι. Φταίω εγώ που κάνω την ερώτηση αν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια, φταίει και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για σκουπίδια που ούτε καν Πετροχωρίτικα είναι.

Ακολούθησε μία ανταλλαγή απόψεων και στο τέλος ο κ. Κωστακόπουλος μη αντέχοντας την κριτική, με διέγραψε από το facebook του.

Η οιαδήποτε όμως απόφαση διαγραφής που δεν αιτιολογείται π.χ. λόγω ύβρεων ή προσωπικής προσβολής, μαρτυρεί σοβαρές αδυναμίες, η βάση των οποίων έγκειται στην αλλαζονία της εξουσίας.

Η διαγραφή αιρετού από αιρετό, όταν μάλιστα ο διαγράφων έχει πείρα στα αυτοδιοικητικά, τριών κοντολογίς δεκαετιών, εκτός του ότι είναι πράξη αντιδεολογική, είναι και αντιδημοκρατική και επειδή είναι εσκεμμένη, δείχνει την επιλεκτική και υπερβάλλουσα υπερευαισθησία του διαγράφοντος. Υπερβάλλουσα διότι εγώ δεν εξύβρισα κανέναν σε προσωπικό μάλιστα επίπεδο, ούτε εκτόξευσα προσβλητικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Εσκεμμένη δε διότι στην εξουσία επιτρέπονται κι αρέσουν μόνο οι έπαινοι και οι λιβανωτοί. Κάθε διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται με στρεψοδικία, βαφτίζεται αυθαίρετα ως αντιπολιτευτική, κι ως τέτοια απορρίπτεται, ο δε ερωτών στοχοποιείται και .... διαγράφεται.

Η αλλαζονία της εξουσίας οδηγεί σε τέτοιες ετσιθελικές αποφάσεις, γιατί ταυτίζει το προσωπικό συμφέρον του έχοντος την εξουσία, με το συμφέρον του τόπου, συμφέρον το οποίο αυθαίρετα η εξουσία θεωρεί πως αυτή και μόνο αυτή εκφράζει.

Ο κ. Κωστακόπουλος όμως επί του προκειμένου, επέδειξε εξαιρετικά επιλεκτική και υπερβάλλουσα ευαισθησία, την οποία δεν επέδειξε όταν κάποιοι που επί σειρά ετών εκτόξευαν εναντίον του ευθείς κατηγορίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, κατηγορίες και χαρακτηρισμοί που αφέθηκαν κατά μέρος, κι όλα αυτά παραμερίστηκαν και δεν τον εμπόδισαν να συμπράξει επί επταετίαν με τους κατηγόρους του, θυσιάζοντας και την πολιτική του ευαισθησία και την δεοντολογία και την δημοκρατικότητα και την αξιοπρέπεια στον βωμό ποίων άραγε.........;

Εγώ δεν έβρισα, δεν κατηγόρησα τον κ. Kωστακόπουλο, απλή ερώτηση έκανα και μπορούσε να απαντήσει με ένα ΝΑΙ, ή ένα ΟΧΙ. Άλλοι είναι εκείνοι που τον κατηγορούσαν στο παρελθόν και σήμερα συμπορεύετε μαζί τους εν λυκοφιλία.

Η αντι-αυτοδιοικητική, αντιδεοντολογική κι αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς αιρετό Κοινοτικό Σύμβουλο, πρέπει να καταγγελθεί δημοσίως κι αυτός είναι ο στόχος της καταγγελίας αυτής.

Η συμπεριφορά αυτή, σε συνδυασμό με πλήθος δυσλειτουργιών στα θέματα της Κοινότητας Πετροχωρίου, σε συνάρτηση επίσης με σωρεία χρονιζόντων ανεπίλυτων προβλημάτων, σε συνδυασμό επίσης με πλήθος Κοινοτικών αποφάσεων που επί διετίαν πλέον παραμένουν ανεκτέλεστες και δεν έχουν έρθει όπως έπρεπε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν οδηγήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο στην απαξίωση και στον παραμελισμό. Έχει καταστεί το Κοινοτικό Συμβούλιο απλός θεατής με σφραγίδα, που απλά νομιμοποιεί τις άνωθεν επιβαλλόμενες πράξεις.

Οι υπεύθυνοι της κατάστασης αυτής είναι γνωστοί και με ονοματεπώνυμο.

Καμία όμως διαγραφή δεν μπορεί να φιμώσει το δίκιο και την αλήθεια.

Παγώνα Δρόσου

Κοινοτική Σύμβουλος Πετροχωρίου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια