ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα πλημμυροπαθών & κατοίκων Καινούργιου

 Η επιτροπή αγώνα των κατοίκων του Καινούργιου προέκυψε από κινητοποίηση του αγροτικού συλλόγου στις 29/10/21 στην πλατεία του χωριού μας. Στη σύσκεψη  συζητήθηκαν οι ζημιές από τις τελευταίες πλημμύρες.  Οι ζημιές είναι στα ίδια σημεία του χωριού με τις καταστροφές που έγιναν το 2017.Η τεράστια έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στο χωριό, οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια είχαν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Μας έχουν  εγκαταλείψει στην τύχη μας, και αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: να ζούμε και να δουλεύουμε στον τόπο μας, να μην είμαστε αναγκασμένοι να μετακομίσουμε ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι στις φυσικές καταστροφές.

Το πιο άμεσο μέτρο της Επιτροπής ήταν να κατατεθεί ψήφισμα με τα αιτήματά μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Το πραγματοποιήσαμε στη συνεδρίαση που έγινε στο Αγρίνιο τη Δευτέρα 1/11/21.Το ψήφισμά μας κατατέθηκε στην έναρξη του Συμβουλίου, για να συζητηθεί στο τέλος. Ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα, το προεδρείο του Π. Συμβουλίου δεν το κατέθεσε στο σώμα, δεν το έβαλε σε ψηφοφορία στους  Π. Συμβούλους,  αρκέστηκε ο πρόεδρος μόνο να πει ότι το υιοθετούν. Με τη στάση τους δείχνουν ότι μας υποτιμούν, δεν μας παίρνουν στα σοβαρά, δε θέλουν ούτε να μας αποζημιώσουν, και επιπλέον δεν θέλουν να καταγγείλουν την Κυβέρνηση  για τις εγκληματικές της ευθύνες  και εμποδίζουν όποιον θέλει να ορθώσει ανάστημα!

Επίσης τους ζητήσαμε να  καλύψουν οικονομικά την μετακίνησή μας στην πλατεία Συντάγματος στις 6 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικού συλλαλητηρίου πληγέντων από φυσικές καταστροφές, που οργανώνουν φορείς από όλη την Ελλάδα, όπως και η Ο.Α.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Με κάποιες διαδικαστικές δικαιολογίες απέρριψαν το αίτημα μας.

Δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα τους επιτρέψουμε να μας αγνοούν. Δεν πιστεύουμε τις υποσχέσεις τους. Δεν πρέπει να μας λυγίσουν. Διεκδικούμε από την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για αυτές τις καταστροφές την αποζημιωσή τους! Κάθε χρόνο έχουμε καταστροφές από πυρκαγιές, σεισμούς, και πλημμύρες, όμως δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αφού οι πολιτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα από όλες τις κυβερνήσεις θεωρούν κόστος τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά και δεν προσφέρουν στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών & κατοίκων Καινούργιου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια