ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

"Αγρίνιο Μπορείς":Αναγκαιότητα τα μέτρα στήριξης και οι τοπικές δράσεις για τον εμπορικό κόσμο

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, χθες, συναντήθηκαν η επικεφαλής της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» Χριστίνα Σταρακά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Κουτρομάνος και Παναγιώτης Καψάλης, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτη Κωστίκογλου καθώς και με μέλη του Δ.Σ.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει η δημοτική παράταξη με παραγωγικούς φορείς της πόλης, με στόχο να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν και συνδέονται άμεσα με την τοπική οικονομία. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις τους στους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων.

Επισημάνθηκε ότι η υποχρέωση για τους ελέγχους των καταναλωτών είναι πρακτικά αδύνατη να γίνεται από τους εμπόρους και το μόνο που θα προκληθεί στην αγορά θα είναι η σύγχυση και μείωση της αγοραστικής κίνησης.

Ακόμη τονίστηκε πως, για μια ακόμη φορά, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς από τον διαχωρισμό των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο των τροφίμων.

Εκτός από τα ζητήματα που αφορούν στα νέα μέτρα έγινε αναφορά σε θέματα πόλης όπως το κυκλοφοριακό και τα προβλήματα που  έχουν δημιουργηθεί από την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών όπως η οδός Βότση καθώς και στο θέμα της καθαριότητας στους κεντρικούς δρόμους και την κοινή προσπάθεια που πρέπει να γίνει από τη δημοτική αρχή και τους εμπόρους προκειμένου να βελτιωθεί η άσχημη εικόνα που επικρατεί ορισμένες φορές και η οποία αποθαρρύνει την αγοραστική κίνηση.

Η επικεφαλής κι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισαν: “Έχουμε ηθικό χρέος να σας ακούσουμε και να στηρίξουμε τις προτάσεις σας με όποιο τρόπο μπορούμε και ως αυτοδιοίκηση αλλά κυρίως μέσω της προώθησης των αιτημάτων σας, λειτουργώντας ως συνδετικοί κρίκοι προς την Κυβέρνηση, ώστε να επιστρατεύσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να δώσουν ανάσες στήριξης και ανακούφισης”.

Όπως εξήγησαν, η Πολιτεία πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου με μέτρα στήριξης και ενίσχυσης ρευστότητας όπως:

1.Την διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Την δημιουργία ξεχωριστού προγράμματος στήριξης του λιανεμπορίου, αντίστοιχου με άλλους κλάδους της οικονομίας ώστε να υπάρχει δίκαιη και ίση αντιμετώπιση για όλους.

Την απάλειψη της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς η συνεχής συσσώρευση υποχρεώσεων μέσα στη πανδημία θα είναι αδύνατο να καλυφθεί.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από την δημοτική αρχή για την στήριξη της τοπικής αγοράς πρέπει:

1) Να ρυθμιστεί η εκκρεμότητα που υπάρχει στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για την απαλλαγή δημοτικών τελών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία και το μέτρο αυτό να ισχύσει όσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση.

2) Να υλοποιηθούν προηγούμενες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για στήριξη της τοπικής αγοράς μέσω μηνυμάτων σε έντυπα όπως λογαριασμοί της Δ.Ε.Υ.Α.Α και σε δημοτικές φωτεινές επιγραφές.

3) Να υπάρξουν κοινές δράσεις του Δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο στην πόλη- και ενόψει Χριστουγέννων- για τόνωση της τοπικής αγοράς .

4) Να φτιαχτεί ένα κοινό μήνυμα στήριξη της τοπικής αγοράς προς την κοινωνία, από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω των τοπικών ΜΜΕ αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

5 Να τοποθετηθούν σταντ του δήμου που μαζί με εθελοντές και έντυπο υλικό, θα δώσουν την εικόνα κοινότητας προς τους καταναλωτές.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά με αφορμή τη συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο δήλωσε:

“Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης προκαλούν νέα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Θεωρώ δεδομένο ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε μεγάλη υποχώρηση στους τζίρους πολλών επιχειρήσεων οι οποίες ήδη βρίσκονταν σε δύσκολη θέση.

Ως παράταξη πιστεύουμε ότι έχουμε θεσμική και ανθρώπινη υποχρέωση να  είμαστε δίπλα τους. Δίπλα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές μας και είναι τα πολυτιμότερα γρανάζια της οικονομίας του τόπου μας .

Η πολιτεία πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου με μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της ρευστότητας .

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε και θέματα της πόλης όπως το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα.

Η παράταξη μας έχει κατάθεση συγκεκριμένες προτάσεις μεταξύ των οποίων το άνοιγμα της οδού Βότση όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα.

Στο θέμα της καθαριότητας επιβάλλονται από κοινού δράσεις και συνεργασία, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου για τη συνάντηση που είχαμε τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Είναι κοινή η επιθυμία μας για εποικοδομητική συνεργασία και επικοινωνία, με στόχο την ανάδειξη του Αγρινίου και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια