ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Συμβολική δράση της ΔΕΕΠ Αιτ/νίας ΝΔ ενάντια στην έμφυλη βία

 

Με μήνυμα «Απελευθερώνουμε τη ζωή από τον φόβο και τη σιωπή – Τελειώνουμε με την παρενόχληση και τη βία», μέλη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε μία συμβολική δράση χθες,απελευθερώνοντας φωτεινά φαναράκια στον ορίζοντα 15 πόλεων: στο Αγρίνιο, την Αθήνα, την Άρτα, τα Βασιλικά Δήμου Θέρμης, τα Γρεβενά, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, την Καλαμάτα, την Κάλυμνο, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, την Ορεστιάδα, τη Ρόδο. Την πρωτοβουλία διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη τη βίας κατά των γυναικών.

“Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε συνεργασία με την ΔΕΕΠ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ δραστηριοποιηθήκαμε ώστε να εκπέμψουμε το μήνυμα της υποχρέωσης όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές των γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μέσα σε αυτές και στη πόλη μας το Αγρίνιο στη πλατεία Μαρίας Δημάδη, αφεθήκαν στον ορίζοντα με τη δύναμη της φλόγας πορτοκαλί χάρτινα φαναράκια. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα της ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και η απελευθέρωση των φαναριών αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας βοήθησαν στην οργάνωση και σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους” αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Παρμάκης Γεώργιος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια