ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Διάθεση δωρεάν selftest στους μαθητές

 Μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται τα self tests με τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου για το διάστημα από 23 Νοεμβρίου έως τις εορτές των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα παραλαμβάνουν δύο συσκευασίες με συνολικά 10 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ, που το καθένα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στο σχολείο.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρείται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον κορωνοϊό μέσω self test είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους μαθητές και βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια