ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο-Σε λειτουργία νέο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ


Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το διακριτικό τίτλο «Δίκτυο δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» ίδρυσε και λειτουργεί Νέο Πολυδύναμο Κέντρο στην πόλη του Αγρινίου.

Το Πολυδύναμο Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές.

Οι παρεχόμενες από το νεοσύστατο Κέντρο υπηρεσίες απευθύνονται σε:άτομα, που αντιμετωπίζουν θέματα εξαρτήσεων ή εμφανίζουν εξαρτητικές  συμπεριφορές (αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παίγνια) και συνίσταται σε:

Έγκαιρη διάγνωση και παροχή ψυχοκοινωνικών/ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών

Ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση

Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας σε συνεργασία με το άτομο.

Ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της δομής

Άμεση διασύνδεση και παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες δομές του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών ή άλλες υπηρεσίες του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ή υπηρεσίες άλλων φορέων (θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κ.λπ.), εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Κινητοποίηση του οικογενειακού περιβάλλοντος για συμμετοχή στη θεραπευτική διαδικασία.

Εστιασμένες παρεμβάσεις (ψυχοκοινωνική/ ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, διασύνδεση με δομές ψυχικής υγείας) σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν εξαρτητικές συμπεριφορές καθώς και παρεμβάσεις στους σημαντικούς άλλους.

Ο ρόλος του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ, αφορά  στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες

Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου

Διεύθυνση: Ανδρέα Ίσκου 38Α Αγρίνιο, ΤΚ 30133

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610 270318

email: polagriniou@okana.gr


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια