ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο -Υπό κατάληψη το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος


Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Από την Παρασκευή 8/4/2022 το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος τελεί υπό κατάληψη. Αφορμή μας για αυτή μας την κίνηση αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κατάργηση του τμήματος αλλά και η συνεχής αδιαφορία του υπουργείου καθώς αρνείται και καθυστερεί επί σκοπού να εγκρίνει το Integrated Master το οποίο ως 5ετές τμήμα Μηχανικών που εντάσσεται στην Πολυτεχνική δικαιούμαστε.

Φοιτούμε σε ένα τμήμα που από τη στιγμή που δημιουργήθηκε έως και σήμερα δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Οι , εν μια νυκτί ,αλλαγές πανεπιστημίων (από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και εν τέλει στο Πανεπιστήμιο Πατρών), οι πλέον αμέτρητες προσπάθειες κατάργησης του τμήματος, η υποβάθμιση του αλλά και η έως τώρα άρνηση βασικών επαγγελματικών δικαιωμάτων που δικαιούμαστε είναι λίγες μόνο από αυτές. Ωστόσο κάθε φοιτητικός σύλλογος που έχει περάσει μετρά πολλές κερδισμένες μάχες έχοντας καταφέρει αρχικά την μετονομασία του τμήματος από ΤΔΠΦΠ σε ΤΜΗΠΕΡ, την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Μηχανικού (πλην του Integrated Master), και την άρση αρκετών σχεδίων κατάργησης του τμήματος.

Το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος αποτελεί το μοναδικό τμήμα στη Δυτική Ελλάδα που σχετίζεται με το περιβάλλον και επίσης παράγει σημαντική έρευνα στην κατεύθυνση της προστασίας του. Ωστόσο μετά από ένα σύνολο υποσχέσεων και δεσμεύσεων τόσο από το κράτος όσο και από το ίδιο μας το πανεπιστήμιο βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που διαιωνίζει ένα καθεστώς μη κατοχύρωσης βασικών επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και μη αναγνώρισης του επιστημονικού μας πεδίου από το ίδιο το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουμε. Όπως και τότε, έτσι και τώρα συλλογικά στρεφόμαστε για άλλη μία φορά απέναντι στα σχέδιά τους και εναντιωνόμαστε στην υποβάθμιση της ζωής μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

· INTEGRATED MASTER ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

· ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

· ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια