ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη σαν τούρτα


Μια κρύα πεντανόστιμη σαλάτα που σερβίρεται σαν τούρτα με πατάτες, καρότα, παντζάρια, αυγά και μαγιονέζα. Ιδανική για χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!!
 

Υλικά για  8 εως 10 άτομα

4 πατάτες

4 παντζάρια

4 καρότα

4 αυγά

1 κούπα μαγιονέζα

2-3 κρεμιδάκια φρέσκα

Λίγο άνηθο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ξύδι

1 . λεμόνι

Λίγο λάδι

Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

 59 Minutes

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμιδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.

Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).

Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα

Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειράΑΛΑΤΙ, Πιπέρι, Άνηθο, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το Ασπράδι. Μετά μία λεπτή στρώση Μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΚΑΡ0ΤΟ. Μετά μία λεπτή στρώσει Μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το Παντζάρι. Μετά μία λεπτή στρώσει Μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την Πατάτα.

Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

πηγή:https://cookpad.com/gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια