ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Μπισκότα πορτοκαλιού

30' προετοιμασία   1 ώρα και 5' μαγείρεμα  30' αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 700 γρ.

1 μικρό πορτοκάλι, πλυμένο

190 γρ. βούτυρο κλαριφιέ (ή λιωμένο βούτυρο γάλακτος)

130 γρ. ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε μπισκότα πορτοκαλιού, αρχικά βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό το πορτοκάλι μέχρι να μαλακώσει καλά (περίπου 30-40 λεπτά).

Το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομμάτια και, αφού αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια, το πολτοποιούμε στο μούλτι – ζυγίζουμε και κρατάμε 120 γρ. από την πούλπα (μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα πούλπας, για να έχουμε και για άλλα γλυκά. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη για πολύ καιρό).

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε τα 120 γρ. πούλπα πορτοκαλιού και το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. και κόβουμε μπισκότα με κουπάτ της αρεσκείας μας.

Τα μεταφέρουμε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 20-25 λεπτά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια