ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 95η επέτειο από τη Μικρασιατική


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 95η επέτειο από τη Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν.Αιτ/νίας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 με ομιλία από τον Ιστορικό κ.Ανδρέα Μπαλτά που είχε ως θέμα : «Η Μνήμη της Μικράς Ασίας και η διαμόρφωση της ταυτότητας των προσφύγων».
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του συλλόγου και πολλών εθελοντών κατοίκων του Αγίου Κων/νου  καθαρίστηκε το δασύλλιο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου ετοιμάστηκε δίσκος ως προσφορά και μνημόσυνο στους προγόνους , έγινε καταγραφή αναμνήσεων ,τραγουδιών και μοιρολογιών από παλιούς Μικρασιάτες και τέλος προσφέρθηκε καφές.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων παρουσία των Αντιδημάρχων κ.Φαρμάκη Ιωάννη ,κ.Παπαγεωργίου Μαρίας και κ.Ευθύμιου Γρίβα, του Εκπροσώπου της Αστυνομικής Δ/νσης Αστυνομικού κ.Πετσίνη Παναγιώτη, του Εκπροσώπου του Ανώτατου Διοικητού Φρουράς Μεσολογγίου Υπολοχαγού κ.Τσίγκα Παναγιώτη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κων/νου κ.Γαμβρούλη Θέμη, του Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων κ.Βετσόπουλου Απόστολου, των Τοπικών Συμβούλων κ.Γκούβα Σπύρο και Τακουρίδη Ανέστη, της Υπεύθυνης της Ακτίνας εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Ανθούλας Μακρή  της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών κ.Ανδριάννας Γκούρλια και σύσσωμου του Δ.Σ. του Συλλόγου , του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νίας ΄΄Δ.Ψαθάς ΄΄κ.Ταφιάδη Νικόλαου, του Προέδρυο του Συλλόγου ΄΄ΙΩΝΙΚΟΣ 80΄΄ κ. Παγκαλίδη Κων/νου και του Γενικού Γραμματέα κ.Βέτσα Απόστολου, του Προέδρου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Αγίου Κων/νου κ.Πάνου Κώστα  και  του πρώην Δημάρχου κ. Ανδρέα Ψωμιάδη.
 Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων  κ. Κυριακή Π. Ιωακειμίδου με θέμα  : ΄΄Η Μνήμη σε αφύπνιση΄΄.
Το ίδιο απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και μικρασιάτικο γλέντι.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε έκθεση ενθυμημάτων και κειμηλίων στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια