ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επιλέξτε την κλασική διακόσμηση για το σπίτι σας


Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι μια από τις διαδικασίες που όλοι αφιερώνουν χρόνο ώστε να πετύχουν το στυλ που θα χαρακτηρίζει καλύτερα την προσωπικότητά τους. Πολλά στυλ υπάρχουν σήμερα στη μόδα, όμως βλέπουμε ότι σαλόνια κλασσικά παραμένουν στις πρώτες μας επιλογές επί μια σειρά δεκαετιών.

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κλασική διακόσμηση στο σαλόνι μας;

Έπιπλα

Τα έπιπλα αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία για την κλασική διακόσμηση σαλονιού. Θα πρέπει να επιλέξουμε έπιπλα κλασικά αλλά ταυτόχρονα απλά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν ευθεία γραμμή και να είναι λεπτεπίλεπτα. Άλλα βέβαια, μπορούν να είναι βαρύτερα μιας και χαρίζουν αριστοκρατία στο χώρο.

Δάπεδο

Για να δώσουμε κλασικό στυλ στο σαλόνι ιδανική λύση είναι η τοποθέτηση ξύλινου πατώματος κυρίως σε απόχρωση ευρωπαϊκής δρυός. Η συγκεκριμένη απόχρωση αποτελεί υπέροχη βάση για τα σκουρόχρωμα έπιπλα. Μπορείς να επιλέξεις είτε σχήμα ψαροκόκαλου είτε ευθείες σανίδες.

Έργα τέχνης

Αναγεννησιακά έργα μπορούν να κοσμούν τον χώρο μας και να πετυχαίνουμε έτσι την κλασική διάθεση στον χώρο μας. Επιπλέον, η διακόσμηση με πίνακες που παρουσιάζουν τοπία και νεκρή φύση είναι μια καλή επιλογή για την κλασική διακόσμηση. Μεγάλο ρόλο εδώ παίζουν οι κορνίζες γύρω από τους πίνακες που είναι σημαντικό να είναι περίτεχνες και επιβλητικές και κατά προτίμηση ξύλινες ή και επιχρυσωμένες.

Υφάσματα

Τα υφάσματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κλασική διακόσμηση σαλονιού και θα πρέπει να είναι “βαριά”. Τα πιο χαρακτηριστικά υφάσματα που πρέπει να βάλουμε στο σαλόνι μας είναι το μετάξι και ο ταφτάς. Χρησιμοποιώντας αυτά για τις κουρτίνες μας δημιουργούμε έναν πολύ εντυπωσιακό χώρο. Παράλληλα, οι κουρτίνες θα πρέπει να είναι κρεμασμένες από πολύ ψηλά, σχεδόν κοντά στο ταβάνι, σε εντυπωσιακά και περίτεχνα κουρτινόξυλα.

Φωτισμός

Εδώ ο φωτισμός προέρχεται από επιβλητικούς και εντυπωσιακούς πολυελαίους κρεμασμένους από το ταβάνι. Έτσι δεν θα προτιμήσουμε μοντέρνα φωτιστικά δαπέδου σε καμία περίπτωση, αλλά αν θέλουμε να συμπληρώσουμε τον φωτισμό μπορούμε να επιλέξουμε συνδυαστικά και κάποια επιτραπέζια φωτιστικά που να ακολουθούν το κλασικό στυλ.

Χρώματα

Τα ανοιχτά χρώματα, όπως το λευκό, το ιβουάρ, το μπεζ και το ανοιχτό γκρι, είναι ιδανικά για το ταβάνι, τα γύψινα, τους τοίχους, ακόμα και τις κουρτίνες. Είναι εκείνα που δίνουν φως στο χώρο και τον μεγαλώνουν. Ενώ το μαύρο προτιμάται για τα διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς και τις λεπτομέρειες στα υφάσματα και τα έπιπλα. Το καφέ κυριαρχεί περισσότερο στα έπιπλα. Τα χρώματα, όμως, που εντυπωσιάζουν είναι τα σκούρα, όπως το βαθύ κόκκινο, το μπλε, το πράσινο και η χρυσή ώχρα.

Στην ίδια λογική μπορούμε να κινηθούμε και να διακοσμήσουμε ιταλικές κρεβατοκάμαρες προσφέροντάς τους ένα κλασικό στυλ διακόσμησης και να κάνουμε τον πλέον προσωπικό μας χώρο κομψό και αριστοκρατικό.

Εξάλλου η κλασική διακόσμηση είναι η αγαπημένη μας, αφού είναι πάντα στη μόδα και αναδεικνύει το καλό μας γούστο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια