ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» για αποθήκες Ηλιού : Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει λάβει μέτρα προστασίας  στο χώρο των καπναποθηκών Ηλιού


 Aπό θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα λόγω της κατάρρευσης τμήματος των  καπναποθηκών Ηλιού. Ωστόσο, δεν αποφεύχθηκαν σοβαρές ηλικίες ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε στέγη διπλανού οικήματος. 

Ευτύχημα είναι πως δεν βρισκόταν κανείς πολίτης στο σημείο που κατέρρευσε το  τμήμα, γιατί θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί σοβαρά ή και να χάσει τη ζωή του. Είναι πραγματικά λυπηρό, ένα κτίριο αρχιτεκτονικής αξίας συνδεδεμένο με τον καπνό και την ιστορία της πόλης, αντί να έχει αξιοποιηθεί, να καταρρέει και μάλιστα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Οι λόγοι της μη αξιοποίησης του κτιρίου είναι γνωστοί και με το να αναφερθούμε πάλι σε αυτούς δεν προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναδείξουμε  την ολιγωρία που επέδειξε η δημοτική αρχή.

Η κατάσταση του κτιρίου(ετοιμόρροπο) και η περσινή υποχώρηση τμήματος των καπναποθηκών έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της. 

Αναρωτιόμαστε, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί δεν πήρε τα στοιχειώδη  μέτρα, τοποθετώντας τουλάχιστον ένα περίφραγμα σε απόσταση ασφαλείας, ώστε να μην είναι προσβάσιμος ο χώρος. Θα μπορούσε, ακόμη, να έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

Δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί έγκριση για να κατεδαφιστεί το κτίριο, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει ξεχωριστά. 

Μέχρι να λυθεί το θέμα, ο Δήμος Αγρινίου οφείλει να προστατεύσει την σωματική  ακεραιότητα των πολιτών που κινδυνεύει από το ετοιμόρροπο κτίριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια